Фірташ претендує на Одеський припортовий

Середа, 15 грудня 2010, 14:52

Group DF планує брати участь у приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" у разі виставлення його на продаж.

Про це заявив власник Group DF Дмитро Фірташ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Брати участь ми будемо. Яка ціна мені важко сказати", - сказав він.

На його думку, для України важлива навіть не ціна продажу, а те, хто стане покупцем активу.

Реклама:

"Якщо ви подивитеся, які укрупнення йдуть на світових ринках, то ви зрозумієте, що життя змушує об'єднуватися всіх. Україні вкрай необхідно захистити своїх виробників, свій ринок, які вкрай невигідні, як конкурент Росії з її дешевим газом", - відзначив Фірташ.

На думку власника Group DF, Україні слід групувати свої хімічні активи.

"Я думаю, що хімічні підприємства, напевно, було б правильно національно згрупувати в одну компанію, яка б представляла інтереси України", - сказав він.

Як повідомлялося, на початку грудня 2010 року своїм указом президент Віктор Янукович скасував указ свого попередника Віктора Ющенка, який забороняв приватизацію ряду стратегічних підприємств.

Документом скасовується указ Ющенка №449 від 16 травня 2008 року, містить заборону уряду і Фонду держмайна здійснювати будь-які дії з продажу держпакетів акцій у ВАТ "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Центренерго", "Турбоатом", "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) і Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

З-під заборони на приватизацію також виведені "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" і Проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування.

Рішення Ради національної безпеки і оборони від 22 жовтня 2010 року "Про ситуацію в сфері приватизації держмайна", яке введено в дію указом, також доручає уряду розробити і подати до парламенту проект закону про національну програму приватизації, а також законопроект про скорочення термінів виготовлення землевпорядної документації.

Крім того, Кабіну доручено розробити нові критерії, за якими об'єкти держвласності відносяться до не підлягає приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!