Києву обіцяють бюджет не пізніше 30 грудня

Середа, 15 грудня 2010, 14:23

У Київській міській державній адміністрації прогнозують ухвалення бюджету столиці на 2011 рік не пізніше 30 грудня.

Про це заявив заступник голови Київської міськадміністрації Руслан Кухаренко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що 23 числа ми подамо проект бюджету комісіям, і 28 або 30 грудня будемо просити депутатів зібратися, прийняти бюджет", - сказав він.

За його словами, попередньо планується, що прибуткова частина бюджету Києва на 2011 рік збільшиться приблизно на 18% у порівнянні з 2010 роком.

Реклама:

Крамаренко також повідомив, що Київська міськадміністрація веде переговори щодо суми вилучення з міського бюджету в державний, а також про розмір податку з доходів фізичних осіб, який буде зараховуватися в міськбюджет.

Зокрема, не виключений варіант, що до міського бюджету в 2011 році буде зараховуватися лише 50% цього податку, а решта 50% - до державного бюджету.

За словами Крамаренка, в такому випадку з міського бюджету узагалі не буде вилучень до держбюджету, або ця сума складе не більше 1 млрд. гривень.

Разом з тим, якщо до міського бюджету будуть зараховуватися всі 100% податку з доходів фізосіб, то вилучення з міського з держбюджету може скласти до 6 млрд. гривень.

"Але держбюджет, Кабмін допоможуть місту Києву в реалізації великих інвестиційних проектів, виділивши з держбюджету близько 5-6 млрд. гривень", - додав він.

Як повідомлялося, Київрада затвердила бюджет Києва на 2010 рік у сумі 16,05 млрд. гривень, з них підлягають вилученню до державного бюджету 6,4 млрд. гривень.

Очікується, що недовиконання прибуткової частини до кінця року складе близько 2 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: