Кияни з 1 січня платитимуть за тепло на 35% більше

Вівторок, 14 грудня 2010, 18:35

Національна комісії регулювання електроенергетики підвищила тариф на теплову енергію з урахуванням її транспортування і поставки для "Київенерго", що відпускається для потреб населення, на 35% з 1 січня 2011 року.

Відповідне рішення ухвалене сьогодні на засіданні комісії, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

Зокрема, тариф "Київенерго" на теплову енергію для населення з лічильниками з 1 січня зросте на 35%, або 44,4 гривні, до 171,25 гривні за Гкал (без ПДВ); для населення без лічильників - також на 35%, або на 43,91 гривні, до 125,47 гривні за Гкал.

Крім того, комісія підвищила тариф "Київенерго" на теплову енергію, що відпускається бюджетним організаціям, на 18,8% - до 476,64 гривні за Гкал (без ПДВ).

Тариф компанії на теплову енергію, що поставляється іншим споживачам, збережений на колишньому рівні - 563,46 гривні за Гкал.

У нових тарифах компанії враховані витрати на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії.

Нагадаємо, що "Київенерго" поставляє теплову енергію для потреб населення на адресу житлово-експлуатаційних контор, які, у свою чергу, виставляють побутовим абонентам остаточні рахунки за спожите тепло з урахуванням витрат ЖЕКів на обслуговування всередині будинкових мереж.

Як відомо, 50%+1 акція "Київенерго" нині перебувають у державній власності і передані до статутного фонду НАК "Енергетична компанія України". "Дтек" сконцентрував 39,98% акцій "Київенерго".  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!