Кличко просить Януковича не відбирати у Києва гроші

Вівторок, 14 грудня 2010, 18:30

Фракція Блоку Віталія Кличка закликає президента, Кабінет міністрів та Верховну раду зменшити відсоток вилучень з кошторису столиці до держбюджету на 2011 рік.

Про це йдеться у відкритому листі фракції до глави держави, уряду та парламентарів.

На переконання депутатів, сьогодні існують сумніви, що проект бюджету столиці на 2011 рік призведе до покращення економічної ситуації в місті.

"Кияни пам'ятають, як під час передвиборчої кампанії Віктор Янукович обіцяв зменшити вилучення зі столичного бюджету та повернути Києву 7,5 мільярда гривень, вилучених попереднім урядом. А вже 2010 року столиця передала до держбюджету 6,4 млрд. гривень", йдеться в листі.

Реклама:

Депутати наголошують, що це аж ніяк не свідчить про позитивні зміни, бо якщо в 2009 році до державної скарбниці надійшло 41% доходів міста, то 2010 року - вже 43,7%.

За прогнозами сума, яку Київ перерахує у держбюджет, може сягнути майже 6 млрд. гривень - 1,5 млрд. гривень - вилучення та 4,5 млрд. гривень - 50% з податку на доходи фізичних осіб.

У Блоці Кличка таку ситуацію вважають неприйнятною: "Стан системи ЖКГ, інженерної інфраструктури, доріг, соціального забезпечення киян не можна назвати інакше, як критичним. Тож сьогодні кожна бюджетна копійка - на вагу золота".

Фракція також закликає чинну владу пам'ятати про необхідність продовжувати підготовку до Євро-2012: "Виймати кошти зі столичного бюджету - означає поставити під загрозу проведення у Києві Чемпіонату Європи з футболу".

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: