"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ продовжив мандат адміністратору Родовід Банку

Вівторок, 14 грудня 2010, 10:33

Національний банк України вирішив продовжити роботу тимчасової адміністрації в підконтрольному урядові Родовід Банку до середини березня 2011 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в центральному банку.

"Прийнято принципове рішення продовжити роботу тимчасової адміністрації в Родовід Банку з 16 грудня 2010 року до 15 березня 2011 року. Відповідна постанова Нацбанку зараз оформляється", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, тимчасову адміністрацію кредитно-фінансової установи як і раніше очолюватиме Юрій Райтбург.

Реклама:

Як повідомлялося, на початку грудня на урядовому рівні було прийнято рішення, що Родовід Банк до кінця 2010 року розробить стратегічний план розвитку з урахуванням додаткової капіталізації.

Фінустанова в 2009 році стала учасником урядової програми рекапіталізації банків: держава уже вклала у нього 8,4 млрд. гривень, отримавши натомість 99,9907%. Пізніше з'ясувалося, що Родовід Банк потребує нових вливань на суму 5,8 млрд. гривень.

Державним бюджетом на 2010 рік передбачається виділення 20 млрд. гривень на рекапіталізацію банків.

З цієї суми поки витрачено лише 6,4 млрд. гривень на капіталізацію державного Укрексімбанку.

Уряд планує продовжити рекапіталізацію банків в 2011 році, але лише в межах залишку коштів, використання яких на цю мету було заплановано на 2010 рік.

При цьому, передбачається у грудні 2010 року залучити авторитетних міжнародних фінансових і юридичних радників для проведення оцінки фінансових можливостей та потенціалу банків, капіталізованих за рахунок бюджетних коштів (Родовід Банк, Укргазбанк, банк "Київ").

Радники повинні розробити рекомендації для вирішення проблем цих банків, із найменшими витратами для уряду.

Родовід Банк заснований в 1990 році. Тимчасова адміністрація керує роботою банку з 16 березня 2009 року: у вересні-2010 НБУ вирішив продовжити роботу тимчасової адміністрації в банку до 15 грудня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!