"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд пропонує перенести 10 мільярдів від приватизації на 2011 рік

Вівторок, 14 грудня 2010, 10:10

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді встановити рівень надходжень до держбюджету від приватизації державного майна в обсязі 10 млрд. гривень у 2011 році.

Про це сказано в законопроекті №7000 "Про державний бюджет України на 2011 рік", повідомляє агентство "Українські новини".

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту, виконанню цього бюджетного завдання сприятиме поновлення приватизації інвестиційно привабливих об'єктів, а також плановане прийняття нової редакції Державної програми приватизації.

Як повідомлялося, 10 грудня президент Віктор Янукович скасував заборону на приватизацію Одеського припортового заводу, Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, заводу "Турбоатом", а також енергогенеруючих компаній "Дніпроенерго", "Центренерго", "Західенерго" і "Донбасенерго".

Реклама:

У квітні 2010 року Верховна рада встановила рівень надходжень у державний бюджет від приватизації державного майна в обсязі 10 млрд. 262,66 млн. гривень у 2010 році, але пізніше ця сума була зменшено до 6,35 млрд. гривень.

У січні-листопаді 2010 року Фонд державного майна перерахував до державного бюджету 936,211 млн. гривень від приватизації держмайна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!