Московському патріархату влаштують "податковий рай"?

Вівторок, 14 грудня 2010, 09:20

Депутати Верховної ради від Партії регіонів Олександр Єдін і Михайло Зубець пропонують звільнити від податків будівництво найвищого православного собору, яке веде Московський патріархат в Києві.

Із цією метою депутати-"регіонали" пропонують парламенту внести зміни до Податкового кодексу, пише газета "Дело".

Текст документа депутати хочуть доповнити пунктом про те, що до здачі в експлуатацію кафедрального собору Московського патріархату усі кошти і пожертви, передані на будівництво об'єкта, не підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Законопроект "регіоналів" у разі його прийняття також звільнить від оподаткування ПДВ операції з поставки товарів, послуг і будівельно-монтажних робіт, ввезення на митну територію України товарів (послуг), у тому числі обладнання і матеріалів для будівництва собору.

Реклама:

Не будуть обкладатися ПДВ і операції з надання благодійної допомоги для спорудження храму.

Також на період будівництва собору від оподаткування прибутку будуть звільнені ті підприємства та організації, які спрямують не менше 50% свого прибутку на будівництво об'єкта.

Суми коштів або вартість товарів та виконаних робіт добровільно перераховані платниками податку на прибуток підприємств включаються до складу витрат, що враховуються при розрахунку прибутку таких платників.

Як повідомлялося, депутати Київради виділили 11 млн. гривень на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального собору Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Містобудівна рада, схваливши проект, рекомендувала підняти собор над рівнем сусідніх транспортних розв'язок.

Представники міської влади заявляли, що мають намір підтримувати будівництво, серед іншого, відремонтувавши під'їзні шляхи та інженерні мережі.

УПЦ МП почала будувати найвищий в Європі православний храм Святого Воскресіння висотою 120 м біля станції метро "Либідська" у Києві.

Це комплекс на 22 тис. кв. м, в якому, окрім собору на 5 тис. прихожан, проектувальники заявили резиденцію митрополита, численні офіси, гімназію, духовно-просвітницький центр, готель для паломників, телестудію, конференц-зал на 1 тис. осіб, спорткомплекс і підземний паркінг на 126 місць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!