Колесніков обіцяє турбізнесу європейські умови

Понеділок, 13 грудня 2010, 18:42

З реалізацією адміністративної реформи і реорганізацією міністерств держава створить європейські умови для розвитку туристичного напрямку бізнесу.

Про це повідомив віце-прем`єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає УНІАН.

"Роль держави в розвитку туризму досить проста. Найголовніше - ми маємо створити нашим компаніям, які займаються туризмом, а особливо власникам готелів і тим, хто хоче вкладати в розвиток туристичного бізнесу, умови на рівні із західними компаніями", - підкреслив Колесніков.

За словами віце-прем`єр-міністра, держава готова надавати вітчизняним компаніям, які працюють на ринку туризму, належну підтримку.

Реклама:

"Держава готова вітчизняним компаніям, які будують сучасні готелі, частково компенсувати витрати. Це європейський стандарт і це є належним внеском держави в розвиток галузі", - сказав він.

У найближчих планах - відкриття консолідованого державного агентства в Москві.

"Ми працюємо над тим, щоб усі українські туристичні компанії мали можливість бути представленими там і продавати свої послуги на російському ринку. Ми вважаємо російський ринок найбільш перспективним і таким, який не вимагає спеціальної підготовки, адже Україна і Росія знаходяться фактично в однакових умовах", - сказав Колесніков.

"Думаю, що наше агентство дістане всі можливості, щоб продавати свої тури по всьому світу", - підкреслив він.

Згідно з указом президента Віктора Януковича від 9 грудня 2010 №1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" шляхом реорганізації Міністерства транспорту і зв`язку України утворено Міністерство інфраструктури України.

На нове міністерство також покладені функції з реалізації державної політики у сфері туризму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: