S&P знизило рейтинг Одеси

Понеділок, 13 грудня 2010, 18:00

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий рейтинг Одеси з рівня ССС до рівня ССС-.

Про це йдеться в повідомленні S&P, передає "Комерсант-Україна" з посиланням на "Українські новини".

Агентство також знизило рейтинг Одеси за національною шкалою з uaBB до uaCCC-.

Крім того, рейтинги Одеси поміщені в список CreditWatch з негативним прогнозом.

Реклама:

S&P відзначає, що зниження рейтингів відображає думку агентства про те, що ймовірність забезпечення Одесою своєчасного рефінансування виплат за валютним банківським кредитом є низькою.

"Якщо Одесі не вдасться забезпечити рефінансування, це може призвести до реструктуризації боргу. Однак ми відзначаємо, що існуючі в даний час умови реструктуризації, розглянуті нещодавно міською радою, відносяться до категорії вимушеної реструктуризації, що, з нашої точки зору, еквівалентно дефолту" , - підкреслює S&P.

За даними рейтингового агентства, Одеса має високі потреби в рефінансуванні боргових зобов'язань.

До кінця грудня 2010 року місту необхідно виплатити 10 млн. швейцарських франків - 80 млн. гривень в рамках банківського кредиту на суму 50 млн. швейцарських франків і залишився транш - 5 млн. гривень, за облігаціями, випущеними в 2005 році.

S&P допускає виведення рейтингів Одеси зі списку CreditWatch в найближчі кілька тижнів, при цьому подальші рейтингові дії будуть залежати від умов реструктуризації боргу, запропонованих кредиторам міста.

Відповідно до рейтингової шкали S&P, рейтинг рівня CCC означає, що на даний момент існує потенційна можливість невиконання емітентом своїх боргових зобов'язань; своєчасне виконання боргових зобов'язань у значній мірі залежить від сприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

У березні 2010 року Standard & Poor's підтвердило рейтинги Одеси на рівні ССС/uaBB з "негативним" прогнозом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!