Янукович похвалив Стельмаха і Азарова

Понеділок, 13 грудня 2010, 17:24

Президент Віктор Янукович подякував голові Національного банку Володимиру Стельмаху і прем'єр-міністру Миколі Азарову за відновлення стійкості національної валюти та банківського сектору в цілому.

Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання Ради регіонів, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

Янукович зазначив, що стабільність і ефективність у валютно-грошовій сфері відноситься до компетенції Нацбанку.

"Найвищою оцінки заслуговують його професійні дії у подоланні кризової дестабілізації, відновлення стійкості національної валюти і вітчизняного банківського сектора", - сказав Янукович.

Реклама:

"Це не в останню чергу заслуга зваженої політики Національного банку. І, безумовно, уряду. Спасибі! ", - сказав Президент, звертаючись до присутніх на засіданні Стельмаха та Азарова.

У той же час, глава держави підкреслив, що виклики сучасної економіки свідчать про необхідність пошуку сучасних регуляторних механізмів, які дозволяють поєднувати макроекономічну стабільність з динамічним економічним зростанням.

"Тому Нацбанку в тісній координації з економічним блоком уряду слід відпрацювати шляхи відновлення кредитної активності комерційних банків, формування сегмента інвестиційного кредитування, забезпечення поновлення стійкості банків, які знаходяться в зоні ризику", - продовжив президент.

"Очевидно, це вимагатиме змін усталених стереотипів і самого Нацбанку щодо важелів регулювання, засобів оцінки ризиків та їх запобігання ", - підсумував Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!