"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Селу Азаров хоче дати 7 мільярдів

Понеділок, 13 грудня 2010, 16:37

Кабінет міністрів пропонує передбачити в 2011 році на державну цільову програму розвитку українського села на період до 2015 року 6,839 млрд. гривень.

Зокрема, 4,625 млрд. гривень із загального фонду і 2,212 млрд. гривень зі спеціального фонду державного бюджету на 2011 рік, йдеться в проекті закону "Про Державний бюджет України на 2011 рік", пише УНІАН.

Зокрема, витрати загального фонду державного бюджету передбачено в 2011 році за програмою "Селекція в тваринництві й птахівництві на підприємствах агропромислового комплексу" в сумі 75,2 млн. гривень.

В 2011 році на боротьбу зі шкідниками й хворобами сільськогосподарських рослин заплановано витрати за рахунок коштів загального фонду за програмою "Заходи боротьби зі шкідниками й хворобами сільськогосподарських рослин" у сумі 902,5 тис. гривень.

Реклама:

На програму "Селекція в рослинництві" планується виділити 30 млн. гривень із загального фонду держбюджету.

За бюджетною програмою "Здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів" планується направити за рахунок коштів загального фонду 981,416 млн. гривень.

Як зазначається в пояснювальній записці, це дозволить залучити в аграрний сектор 6,5 млрд. гривень пільгових кредитів.

За бюджетною програмою "Формування державного інтервенційного фонду Аграрним фондом" на 2011 рік передбачаються витрати за спеціальним фондом у сумі 220 млн. гривень.

На виконання бюджетної програми "Реформування та розвиток комунального господарства в сільській місцевості" передбачаються витрати за рахунок загального фонду обсягом 7,761 млн. гривень.

У пояснювальній записці зазначається, що за рахунок цих коштів буде створено 3 підрозділи з ремонту та експлуатації сільського житлово-комунального господарства, реконструйовано 18 артезіанських свердловин із заміною глибинних насосів, 2 котельні із заміною котлів.

За бюджетною програмою "Запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин" у 2011 році витрати за рахунок загального фонду передбачено в сумі 20 млн. гривень.

За бюджетною програмою "Закладення й нагляд за молодими садами, виноградниками та ягідниками" передбачено направити 28 млн. гривень за рахунок спецфонду.

Також передбачається направити кошти за програмою "Надання кредитів фермерським господарствам" обсягам 28 млн. гривень зі спецфонду держбюджету.

У пояснювальній записці зазначається, що за рахунок коштів загального фонду державного бюджету запроваджено нові бюджетні програми на загальну суму 205 млн. гривень на підтримку розвитку агропромислового комплексу.

Також у пояснювальній записці зазначається, що в 2011 році сума податку на додану вартість, яка повинна платитися до бюджету переробними підприємствами всіх форм власності за реалізовані ними молоко, молочну сировину та молочні продукти, м`ясо й м`ясопродукти, іншу продукцію переробки тварин, куплених у живій вазі, в повному обсязі зараховується до спеціального фонду державного бюджету й направляється на державну підтримку галузі тваринництва, в сумі 2,03 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!