Янукович доручив уряду подумати про банк розвитку

Понеділок, 13 грудня 2010, 14:53

Президент Віктор Янукович доручив уряду вивчити можливість створення банку розвитку.

Відповідне рішення закріплене указом №1119/2010 від 10 грудня, який оприлюднений на веб-сайті глави держави.

Документом вводяться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 17 листопада 2010 року про виклики та загрози нацбезпеки в 2011 році.

"Кабінету міністрів в місячний термін опрацювати в установленому порядку питання щодо створення з метою фінансової підтримки вітчизняних підприємств банку розвитку", - вказується в указі.

Реклама:

Президент також доручив уряду і Національному банку України підготувати і внести на розгляд Верховної ради законопроект про надання центральному банку права на введення обов'язкового продажу експортерами частини валютної виручки.

Уряду і центробанку також доручено вжити заходів для поступового зменшення в 2011 році використання іноземної валюти як засобу платежу на території України.

Як відомо, обов'язковий продаж валюти був введений спільною постановою Кабміну і Нацбанку в 1998 році як антикризовий захід і був скасований лише через сім років - у квітні 2005 року.

У лютому 2009 року Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект, яким передбачалося повернення обов'язкового продажу 50% валютних надходжень компаній і банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!