Російський інвестор скаржиться Януковичу на рейдерів

Понеділок, 13 грудня 2010, 14:31

Російська компанія "ВБМ-групп" просить президента України Віктора Януковича взяти під контроль ситуацію на ВАТ "Дрогобицький долотний завод" (ДДЗ).

Про це пише газета "Дело" із посиланням на текст відкритого листа компанії до Януковича.

"ВБМ-групп" заявляє, що група осіб, використовуючи свої зв'язки в місцевих органах влади, судах, банках, за участю реєстратора свідомо банкрутить одне з найбільших підприємств регіону і флагман української машинобудівної галузі - ВАТ "ДДЗ".

"У жовтні 2010 року контроль над активами ВАТ "ДДЗ" був захоплений групою осіб, пов'язаних з одним з місцевих ТОВ. На нашу думку, це підприємство було створене спеціально з метою здійснення рейдерського захоплення Дрогобицького долотного заводу", - йдеться у зверненні компанії.

Реклама:

Як ідеться в листі, "двоє колишніх членів правління ВАТ "ДДЗ" вчинили низку дій з метою підготовки рейдерського захоплення майна "ДДЗ" і нині протидіють відновленню контролю ВАТ "ВБМ-групп" над активами заводу і, більше того, вчиняють дії із доведення заводу до банкрутства.

"ВБМ-групп", діючи як сумлінний інвестор, просить Вас втрутитися в ситуацію, що склалася, і сприяти ВАТ "ВБМ-групп" в захисті ВАТ "ДДЗ" і його майна від рейдерського захоплення, а також припинити свавілля органів місцевого самоврядування Дрогобича на чолі з А.В. Радзієвським та органів влади (включаючи органи судової влади), за підтримки яких здійснюється рейдерське захоплення ВАТ "Дрогобицький долотний завод", - наголошується в листі "ВБМ-групп".

ВАТ "Дрогобицький долотний завод" - одне з провідних підприємств Львівської області. Випускає нафтопромислове обладнання, в тому числі шарошечні долота для буріння нафтових і газових свердловин, бурильні головки, калібратори, розширювачі.

До структури "ВМБ-груп" входять п'ять найбільших заводів з виробництва нафтопромислового обладнання на території Росії та Україні.

Основний напрямок діяльності компанії - виробництво бурового інструменту для нафтогазовидобувної, гірничорудної та вугільної промисловості.

Частка продукції "ВБМ-групп" на російському ринку складає близько 80%, компанія входить до першої п'ятірки світових лідерів із загальною чисельністю працівників близько 9 тис. осіб і річною виручкою понад 480 млн. доларів.

ВАТ "ВБМ-групп" (Російська Федерація) є власником 97,36% акцій ВАТ "Дрогобицький долотний завод".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!