"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати вирішили послухати доповідь про аудит Тимошенко

Понеділок, 13 грудня 2010, 14:04

Партія регіонів пропонує у п'ятницю заслухати міністра фінансів Федора Ярошенка.

Про це заявив на погоджувальній раді у понеділок лідер фракції регіоналів Олександр Єфремов.

На його переконання, міністр фінансів має поінформувати "і парламент, і громадськість", щодо питання аудиту фінансової діяльності органів державної влади.

"В п'ятницю необхідно заслухати інформацію уряду по аудиту фінансової діяльності органів центральної влади", - сказав Єфремов.

Реклама:

"Чутки ходять різні, а інформації чіткої від уряду не існує. Тому було б логічно, що по цьому питанню міністр фінансів інформував парламент і суспільство, що в кінцевому підсумку, ми там маємо", - зазначив регіонал.

У свою чергу лідер фракції НУНС Микола Мартиненко запропонував заслухати цієї п'ятниці віце-прем'єра Сергія Тігіпка щодо пенсійної реформи, "оскільки люди збурені ситуацією з підняттям пенсійного віку".

Пізніше спікер Володимир Литвин заявив, що відповідне рішення про заслуховування Ярошенка уже прийнято.

"У п'ятницю буде інформація від Кабінету міністрів про результати міжнародного аудиту. По суті справи, я думаю, проблема буде співпадати з оцінками бюджетних процесів у 2009-2010 роках", - сказав він.

Литвин також спрогнозував, що наступної п'ятниці Верховна рада заслухає віце-прем'єра Сергія Тігіпка щодо Пенсійної реформи.

Однак, за словами Литвина, депутатам спочатку необхідно дочекатися, поки уряд подасть до парламенту відповідні законопроекти.

Він додав, що документи будуть подані цього тижня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!