Кабмін і Vanco Prykerchenska продовжили перемир'я

Понеділок, 13 грудня 2010, 12:12

Кабінет міністрів і зареєстрована на Віргінських островах компанія Vanco Prykerchenska домовилися про продовження припинення арбітражного процесу в Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма до квітня 2011 року з метою підписання мирової угоди.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Vanco Prykerchenska.

"Компанія "Венко Прикерченська Лтд" і держава Україна домовилися ще на 3 місяці продовжити строк призупинення арбітражного процесу у Стокгольмському арбітражному суді з метою підписання мирової угоди", - сказано в ньому.

Відповідно до повідомлення, віргінська компанія задоволена ходом переговірного процесу.

Реклама:

"Переговори проходять у конструктивній і діловій атмосфері. Проте ми вирішили, що необхідно більше часу для дотримання всіх формальностей і прояснення всіх деталей майбутньої мирової угоди", - цитуються у повідомленні слова президента Vanco Prykerchenska Джима Бауна.

Він висловив надію, що сторони підпишуть мирову угоду найближчим часом.

Як повідомлялося, раніше Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма продовжив термін призупинення арбітражного розгляду між Україною і компанією Vanco Prykerchenska до 2011 року.

Україна сподівається уникнути виплати компенсації у мировій угоді з віргінською Vanco Prykerchenska.

19 жовтня 2007 року між Кабміном і компанією Vanco International (Бермудські острови) була підписана угода про розділ продукції по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Vanco International передала усі права й зобов'язання по СРП Vanco Prykerchenska.

Це стало основною причиною розірвання з боку Кабміну угоди і початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Vanco International є 100% дочірньою компанією Vanco Energy Company (США).

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками виступають: корпорація ДТЕК (Донецьк), інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd (Австрія), а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгена Новицького на паритетних засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: