"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проїзд у столичних маршрутках уже подорожчав

Понеділок, 13 грудня 2010, 10:07

Від суботи частина маршруток, не дочекавшись дозволу влади, підняла тариф на проїзд до 2,5 гривень. Інша частина збирається зробити теж саме з вівторка.

У мерії про це ще не знають і обіцяють розібратися, пише газета "Сегодня".

Зокрема, за інформацією видання, перевізники підняли ціни на найдешевших маршрутах на 50 копійок.

Так, з 11 грудня проїзд на маршрутках №230 (вул. Ірпінська - вул. Хрещатик), №189 (вул. Володимирська - вул. Ірпінська), №414 (вул. Будищанська - вул. Сосюри) і №445 (вул. Попудренка - пр. Бажана) коштує 2.50 гривні.

Реклама:

Маршрут №510 (вул. Чорнобильська - вул. Булгакова) і №589 (вул. Бориспільська - м. "Дарниця") відтепер становить 2 гривні, а №418 (вул. Лисківська - "Даринок") - 1.75 гривні.

З 14 грудня квиток на маршрутку №188 (м. "Нивки" - вул. Симиренка) коштуватиме 2.50 гривні.

Видання нагадує, що в межах "вилки", затвердженої Київрадою (1 гривня - 2.5 гривні), маршрутники можуть самостійно підвищувати ціну, не погоджуючи тариф із владою, але ставлячи чиновників до відома.

Тим часом у Київраді повідомили, що 9 грудня три компанії-перевізника, які обслуговують ці маршрути, подали обґрунтування на те, щоб підвищити ціни на 20 маршрутах.

Щоправда, за словами голови транспортної комісії Дмитра Олійника, Київрада поки ще не розглянула заявку.

"Я розумію їхні аргументи: дорожчає паливо, акумулятори. Тож комісія не буде проти", - вважає Олійник.

Однак, на цьому все не закінчиться, кажуть перевізники.

"У 2011 році ціни однозначно зростуть, орієнтовно, до 3-4 гривень. Але коли саме зросте проїзд, на скільки і на яких маршрутах, буде вирішуватися 17 грудня, на річних зборах компаній-перевізників", - сказав співрозмовник видання.

Тим часом, голова КМДА Олександр Попов сказав виданню, що це для нього неприємна новина і пообіцяв розібратися з перевізниками.

"Ми розберемося з приватниками. Я буду працювати над тим, щоб вони не підвищували тариф. Комунальні маршрутки ціни не підвищать", - запевнив він.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: