Укргазбанк судиться за 215 мільйонів

Понеділок, 13 грудня 2010, 09:35

Націоналізований Укргазбанк через суди намагається стягнути з компанії "Фінансова лізингова група" повернення боргів.

Загальна сума позовів банку до недобросовісного позичальника, розглянутих у Київському госпсуді з початку листопада 2010 року, становить близько 215 млн. гривень, пише газета "Дело".

Найбільший борг лізингової компанії - кредит на суму 150 млн. гривень, виданий їй Укргазбанком у грудні 2008 року.

Оскільки компанія кредит не обслуговувала, крім тіла кредиту, банк також вимагає повернути нараховані пеню і відсотки (в сумі - 177 млн. гривень).

Реклама:

У суді фінустанова зараз домагається не стільки повернення коштів, скільки стягнення застав - нежитлових приміщень, які належать компанії "Істейт Девелопмент".

Ця компанія виступала заставодавцем за кредитом "Фінансової лізингової групи". Загальна площа заставної нерухомості - 17,4 тис. кв. м.

Це нежитлові приміщення в Києві, по вул. Московській, 8. За цією ж адресою розташовані Вищий адміністративний суд, Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку і Національне космічне агентство, зазначає видання.

Крім великого кредиту на 150 млн. гривень у Київському госпсуді розглядається ще близько десяти позовів Укргазбанку до "Фінансової лізингової групи".

Кредити на придбання транспорту лізингова компанія брала в 2006-2008 роках.

Щоправда, розгляд цих справ поки тимчасово заморожений, тому що з'явилися нові обставини.

У липні 2010 року компанія "Управитель "Будівельно-інвестиційна група" подала до Київського госпсуду позов на ФЛГ, ініціювавши процедуру її банкрутства.

Розмір боргу ФЛГ перед "Будівельно-інвестиційною групою" - 321,9 тис. гривень. Поки суд розглядатиме справу про банкрутство, пов'язані з ФЛГ справи будуть заморожені.

Судове засідання, на якому має вирішитися, чи буде лізингова компанія визнана банкрутом, призначене на 28 лютого 2011 року.

Укргазбанк створений в 1993 році. Після до капіталізації у 2009 році 87,72% акцій фінустанови належать державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: