Частка проблемних кредитів Приватбанку становить 15%

Неділя, 12 грудня 2010, 11:00

За словами голови правління Приватбанку Олександра Дубілета, найбільш проблемними є позики приватних підприємців, найменш - корпоративний сектор.

"Проблеми з якістю позичальників розподіляються в нашому портфелі наступним чином: найнижчий показник якості кредитного портфеля у приватних підприємців - він становить 25%, далі йдуть фізичні особи, проблемні кредити яких досягають, за нашими оцінками, 20%, і корпоративні клієнти на рівні 13-13,5%", - повідомив Дубілет, передає "Дело".

"Проблеми всього кредитного портфеля знаходяться на рівні 15-15,5%. Я підкреслюю - за сформованими резервами. Це дуже важливо враховувати, тому що формування резервів найчастіше характеризує консервативність відносини банку до виникаючих проблем. У нас завжди було досить консервативне ставлення до ризиків, саме тому нам не довелося формувати великі резерви в період кризи", - сказав він.

"Наша подушка безпеки становила вже тоді близько 10% від обсягу кредитного портфеля, тому зростання від 10 до 15% було не таким болісним, як для інших фінустанов", - додав Дубілет.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: