"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина і Франція відкинули ідею єдиних європейських бондів

Субота, 11 грудня 2010, 15:24

Німеччина та Франція, як і раніше, відкидають ідею запровадження єдиних європейських бондів, пропонуючи натомість країнам Європейського союзу вести більш узгоджену економічну, бюджетну і податкову політику.

Із такою заявою після закінчення зустрічі у Фрейбурзі у п'ятницю виступили канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі, передає Deutsche Welle.

"Ми напередодні глибокої кризи", - наголосив Саркозі.

За його словами, Берлін і Париж не ставлять під сумнів існування євро, оскільки "у єдиної європейської валюти немає альтернативи".

Реклама:

"Ми цілком підтримуємо євро і зробимо все, щоб захистити його", - пообіцяв президент Франції.

У свою чергу Меркель висловилася за гармонізацію податкових систем Німеччини і Франції, спрямовану на підвищення конкурентоспроможності обох країн.

"Необхідно уникнути ситуації, коли одна країна пішла б зовсім іншим шляхом, ніж інші, наприклад у вирішенні питання про податок на додану вартість", - сказала канцлер ФРН.

Обидва політики відкинули критику, висловлену щодо Німеччини головою Єврогрупи Жаном-Клодом Юнкером, який звинуватив канцлера ФРН в "неєвропейській поведінці" після того, як Меркель відхилила висунуту ним ідею запровадження євробондів.

У зв`язку з цим Саркозі нагадав, що Німеччина є найбільшим платником внесків до бюджету ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!