Уряд зберіг схему допомоги "Нафтогазу" і банкам за рахунок позик

П'ятниця, 10 грудня 2010, 20:42

Урядовий проект держбюджету-2011 містить норми про можливість випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для капіталізації НАК "Нафтогаз Україна" і кредитування Аграрного фонду.

В оприлюдненому в п'ятницю тексті документа міститься також норма про право Кабміну здійснювати позики для покупки акцій банків, надання їм фінансової допомоги та фінансування приватизації раніше капіталізованих банків, пише газета "Дело".

Уряд допускає випуск ОВДП для Аграрного фонду на суму до 5 млрд. гривень і не уточнює розмір можливих позик для "Нафтогазу" та банків.

Згідно з пропозиціями Кабміну у всіх випадках запозичення можуть здійснюватися понад обумовлених в бюджеті обсягів фінансування і граничного розміру держборгу.

Реклама:

Проект держбюджету-2011 передбачає фінансування у розмірі 38,84 млрд. гривень, у тому числі за рахунок запозичень - на 29,99 млрд. гривень, за рахунок приватизації - 10 млрд. гривень.

Зокрема, передбачається здійснити внутрішні запозичення на 91,6 млрд. гривень (у тому числі до загального фонду - 88,3 млрд. гривень) і зовнішні на 43 млрд. гривень (до загального фонду - 39,8 млрд. гривень).

При цьому на погашення боргів планується направити 62,3 млрд. гривень, у тому числі внутрішнього - 37,5 млрд. гривень.

Уряд уточнює, що сподівається залучити до загального фонду держбюджету в 2011 році 850 млн. доларів у рамках позики на політику розвитку на 500 млн. доларів і другої програмної позики на реабілітацію фінансового сектору на 350 млн. доларів.

Граничний розмір прямого державного боргу на кінець 2011 року в проекті держбюджету-2011 встановлений на рівні 375,64 млрд. гривень.

Як повідомлялося, раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що прямий державний борг на кінець жовтня 2010 року становив 307,9 млрд. гривень, а до кінця року, за розрахунками уряду, він складе 348 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!