"Київенерго" буде економити на електроенергії

П'ятниця, 10 грудня 2010, 15:45

З 1 січня "Київенерго" має намір перейти на прямі відносини з ДП "Енергоринок" щодо обліку продажу-купівлі електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії.

"З нового року "Київенерго" не залежатиме від інших компаній при визначенні обсягів купованої або проданої електроенергії, адже самостійно надаватиме ці дані в "Енергоринок". Ціна електроенергії на оптовому ринку змінюється щогодини. При прямих розрахунках ми зможемо більш точно і оперативно визначити погодинні обсяги купівлі електроенергії та уникнути фінансових втрат", - пояснила в.о. комерційного директора компанії Алла Танащук.

За її словами, це стало можливим завдяки впровадженню Автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії, першу чергу якої ввели в експлуатацію у травні 2010 року.

Реклама:

"Завдяки цьому компанія отримує погодинні дані обсягів відпущеної електроенергії на шинах ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, автоматизований процес обробки цих даних. Введення другої черги в промислову експлуатацію дозволило автоматизувати збір інформації про перетоки електроенергії між "Київенерго", Центральною енергосистемою та суміжними ліцензіатами (такими, наприклад, як Укрзалізниця)", - ідеться у повідомленні прес-служби.

Раніше ці дані знімалися з лічильників і вводилися в електронні макети вручну.

Тепер інформація надається до Центральної енергосистеми каналами зв'язку з використанням Автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!