НКРЗ продаватиме 3G-частоти у січні

П'ятниця, 10 грудня 2010, 15:38

Національна комісія регулювання зв'язку розраховує оголосити конкурс на видачу ліцензій на використання радіочастотного ресурсу (РЧР) у діапазоні 2100 МГц під мобільний зв'язок третього покоління (3G) у січні 2011 року.

Про це заявив член НКРЗ Володимир Смоляр, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Уже не принципово, зробимо ми це 10 січня або 15 січня. Думаю, до кінця року проявиться остаточна картина", - сказав він.

"Ми з військовими весь час займалися проблемами, витратили на це 2,5 року. І зараз уже визначилися з цінами (вартістю конверсії діапазону). Іде остаточне узгодження проекту конверсії", - повідомив Смоляр.

Реклама:

За його словами, комісія ще не приступала до розробки умов конкурсу і займеться цим тільки після остаточного узгодження порядку конверсії.

За словами Смоляра, номінальна вартість діапазону в 100 МГц становить близько 890 млн. гривень, проте комісія розраховує, що виручена в результаті конкурсу сума буде більше.

Як повідомлялося, вартість конверсії діапазону в 100 МГц, в якому на сьогодні працює військове радіолокаційне обладнання, оцінюється у 847 млн. гривень. Ці витрати візьмуть на себе оператори зв'язку, які бажають отримати частоти.

Крім того, передбачається, що на звільнені частоти буде оголошений конкурс, в якому оператори будуть боротися за право першому отримати ліцензію і розпочати розгортати мережу.

НКРЗ уже намагалася провести конкурс на 3G-ліцензії у 2009 році. Тоді уряд Юлії Тимошенко затвердив порядок конверсії радіочастотного діапазону шляхом зміни частотних присвоєнь радіоелектронних засобів (РЕЗ) спецкористувачів за рахунок коштів Міноборони, Міністерства транспорту і зв'язку та НКРЗ.

НКРЗ оголосила конкурс на видачу ліцензій, запропонувавши операторам смугу шириною 25 МГц на 15 років зі стартовою ціною в 400 млн. гривень.

Комісія призначила дату конкурсу на 30 листопада 2009 року і мала намір приймати заявки операторів, які дуже критично поставилися до умов, до 26 жовтня.

Проте 20 жовтня президент Віктор Ющенко за зверненням військових указом призупинив дію урядового розпорядження і фактично зупинив конкурс в якому планували взяти участь ЗАТ "Київстар GSM", ПРАО "МТС-Україна" і ТОВ "Астеліт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!