Податкова роз'яснюватиме норми кодексу і у вихідні

П'ятниця, 10 грудня 2010, 13:39

Державна податкова служба готується працювати понад норму й у вихідні, щоб роз'яснити платникам податків особливості нового податкового законодавства.

Про це заявив на брифінгу заступник голови Державної податкової служби Сергій Лєкарь, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесінформ".

"Державна податкова служба... проводить низку заходів, пов'язаних із забезпеченням виконання вимог Податкового кодексу", - сказав він.

"Сьогодні керівником податкової служби ухвалено низку рішень і розпоряджень, пов'язаних зі створенням консультаційних центрів, проведенням відповідних семінарів, організацією роботи податкових інспекцій із продовженим робочим днем. Ідеться про те, що податкові інспекції будуть працювати навіть у вихідні", - додав Лєкарь.

Реклама:

При цьому він наголосив, що основне завдання Державної податкової служби в цьому питанні - надати якісні консультаційні послуги платникам податків щодо застосування з 1 січня 2011 року норм нового Податкового кодексу.

Заступник голови податкової служби також повідомив, що відповіді на запитання, які виникають у ході застосування Податкового кодексу, будуть оперативно розміщуватися в засобах масової інформації, а також на сайтах податкової служби й Міністерства фінансів.

За його словами, органи податкової служби на місцях готові залучати до роботи в консультаційних центрах волонтерів, громадські організації та фахівців у податковій сфері, зазначає, у свою чергу, "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 2 грудня Верховна рада ухвалила Податковий кодекс у новій редакції з пропозиціями президента. 3 грудня Віктор Янукович підписав документ, а вже 4 грудня він був опублікований у офіційному виданні парламенту "Голос України".

Податковий кодекс у першій редакції був ветований президентом після того, як представники малого й середнього бізнесу більше тижня протестували проти нього.

Новий Податковий кодекс набуває чинності з 1 січня 2011 року.

9 грудня президент Віктор Янукович указом "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" реорганізував Державну податкову адміністрацію в Державну податкову службу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!