"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович впорядкував уряд й інші органи влади

П'ятниця, 10 грудня 2010, 09:00

Президент Віктор Янукович оптимізував систему центральних органів виконавчої влади

Відповідний указ від 9 грудня розміщено на офіційному сайті президента.

Створено Міністерство економічного розвитку і торгівлі, через реорганізацію Мінекономіки.

На створене міністерство також покладено функції у сфері реалізації державної регуляторної політики, державної політики з питань розвитку підприємництва, регулювання цінової політики (крім питань реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців).

Реклама:

Президент створив Міністерство енергетики та вугільної промисловості, реорганізувавши Мінпаливенерго і Мінвуглепром.

Також засноване Міністерство аграрної політики та продовольства та Держінспекція сільського господарства з Мінагрополітики.

За допомогою реорганізації Мінтрансу створені Міністерство інфраструктури, Державна автотранспортна служба, Державна авіаційна служба, Держслужба зв'язку, Держслужба морського та річкового транспорту.

Також на новостворене міністерство покладені функції з реалізації державної політики у сфері туризму.

Створено Міністерство культури та Держагентство з питань кіно. Для цього реорганізували Мінкультури і туризму.

На нове міністерство також покладені функції з реалізації державної політики у сферах міжнаціональних відносин, захисту прав національних меншин України та релігії.

Президент розділив Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи на ряд відомств.

Створені Міністерство надзвичайних ситуацій, Держслужба гірничого нагляду та промислової безпеки, Держагентство з управління зоною відчуження та Держінспекція техногенної безпеки.

Указом об'єднані Міносвіти і науки та Міністерство у справах сім`ї, молоді та спорту, створене - Міністерство освіти і науки, молоді та спорту.

Окремі функції колишніх міністерств виконуватимуть також Держслужба інтелектуальної власності та Держслужба молоді та спорту.

Президент реорганізував Мінохорони природного середовища в Міністерство екології та природних ресурсів, Державну екологічну інспекцію та Держслужбу геології та надр.

Створено також Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Для цього об'єднано Мінрегіонбуд і Міністерство з питань ЖКГ.

Указом реорганізовано Мінпраці та соціальної політики в Міністерство соціальної політики та Держінспекцію з питань праці.

Крім того, президент реорганізував цілий ряд служб, комітетів, агентств і інспекцій.

В процесі ліквідації і реорганізації Кабміну доручено забезпечити скорочення чисельності державних службовців не менш, ніж на 30%, та вжити заходів щодо скорочення штатної чисельності працівників секретаріату Кабміну не менше, ніж на 50%.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!