Україна продовжує позбавлятися Regal Petroleum

Середа, 1 грудня 2010, 20:45
Апеляційний адміністративний суд Києва залишив у дії наказ Мін природи від 30 березня щодо призупинення дії ліцензій компанії Regal Petroleum plc на розробку Мехедівсько-Голотовщинського і Свиридівського газоконденсатних родовищ.

Як повідомляє Regal на веб-сайті Лондонської фондової біржі, 1 грудня апеляційний суд розглянув скаргу, подану компанією 18 жовтня на рішення Адміністративного суду Києва, яким той відновив дію наказу Мінприроди, передає "Інтерфакс-Україна".

"Компанія очікує письмового рішення суду, після його отримання із залученням адвокатів будуть визначені подальші дії, у тому числі оскарження цього судового рішення", - зазначено в повідомленні Regal.

Як повідомлялося, Regal 17 листопада призупинила видобуток вуглеводнів в Україну з-за проблем з ліцензіями.

Окружний адміністративний суд Києва 11 жовтня 2010 року скасував забезпечувальну міру за позовом Regal і відновив дію заборони міністерства охорони навколишнього природного середовища на розробку родовищ Regal Petroleum в Україні.

Реклама:

Крім того, в кінці жовтня 2010 року у Regal виникли ускладнення при бурінні свердловини SV-69: при спробі вилучення бура з свердловини його нижня частина застрягла.

Компанія також оголосила, що рівень видобутку в Україну виявився нижчим, а сама розробка - складніше, ніж очікувалося.

У кінці червня екс-глава Мінприроди Віктор Бойко повідомив, що міжвідомча робоча група з надрокористування при міністерстві вирішила призупинити ліцензію Regal Petroleum через низку порушень, у тому числі природоохоронного законодавства.

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське газоконденсатні родовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: