Волгу зарано списали

Середа, 1 грудня 2010, 15:23 -

Держфінпослуг відкидає звинувачення в прийнятті необґрунтованих і незаконних рішень відносно учасників небанківського сектору фінансових послуг.

Заяви про ускладнення реєстраційних, ліцензійних або дозвільних процедур для фінансових установ через появу невстановлених законодавством вимог та правил не відповідають дійсності, заявила заступник голови відомства Ірина Говорун.

Зокрема, вона наголосила, що досі не наведено "жодного факту, жодного посилання ні на одну норму закону або підзаконного акту, які можуть підтвердити наявність зловживань з боку Комісії".

"Публікації в пресі про незадовільну роботу регулятора були постійно і за попередників сьогоднішнього голови Держфіпослуг, претензії були до кожного з них. З ринком ми спілкуємося постійно й проводимо круглі столи, останній з яких пройшов 18 листопада", - підкреслила заступник голови регулятора.

Реклама:

За її словами, за результатами обговорення з учасниками ринку було підписано протокол, в якому було сформульовано основні пропозиції для доопрацювання.

Так, було порушено питання щодо створення робочих груп у відомстві та їх складу, прискорення комунікацій між регулятором і фінансовими установами, перегляду нормативно-правових актів щодо реєстрації договорів перестрахування.

Окрім цього, Говорун також наголосила, що Комісія тимчасово припинила заходи з виконання учасниками ринку додаткових аудитів.

"Це стаття прямої дії й регулятор виконував вимогу законодавства. Проте, ще раз кажу, ми доопрацюємо деякі моменти для того, щоб не виникало непорозумінь між ринком і державою", - підкреслила чиновник.

Як відомо, учасники ринку неодноразово звинувачували регулятора у необґрунтованих діях й маніпуляціях. Зокрема, у жовтні усі професійні об'єднання сектору небанківських послуг зверталися з відповідним листом до президента.  

Після цього 10 листопада частина асоціацій - Українська федерація страхування, Національна асоціація кредитних союзів і Всеукраїнська асоціація ломбардів - підписали резолюцію про недовіру главі Держфінпослуг Василю Волзі.

З пропозицією звільнити керманича Комісії до президента і прем'єр-міністра звертався і голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

В вівторок в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в уряді збираються розглянути питання звільнення голови відомства. Утім, в середу на засіданні Кабміну це питання не піднімали.

В Держфінпослуг пояснили появу такої інформації намаганнями окремих груп відсторонити від діяльності Волгу. Мовляв, вони зацікавлені у поширенні "подібних чуток".

Поки що керманич регулятора знаходиться у відпустці. У понеділок 6 грудня він має знову приступити до своїх обов'язків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: