Янукович доручив "максимально відсунути Податкову від підприємця"

Середа, 1 грудня 2010, 11:15

Зміни в Податковому кодексі торкнуться, головним чином, розділів про права Податкової адміністрації та "спрощенців".

Про це пише газета "Сегодня".

Як розповіла член комітету з економічним реформам при адміністрації президента Ірина Горіна, "завдання, поставлене президентом, - максимально відсунути Податкову від підприємця".

"Повинні чітко прописати підстави для перевірок податкової й скоротити їх число, виписати умови, за яких відповідальність за неправомірні дії будуть нести податківці. І все це - чітко, а не загалом, як у нинішньому варіанті", - пояснила депутат-регіонал.

Реклама:

Горіна додала, що для податкової служби буде й додаткове законодавство щодо повноважень і відповідальності.

У свою чергу, член Комітету з питань податкової політики Євген Царьків каже: "Кардинальних змін не буде, інакше все повернули б у профільний комітет Ради".

За його словами, у ситуації з Податковим кодексом "усе зав'язане на переговорах із МВФ".

Одна з умов Фонду для отримання в листопаді-грудні траншу у $1,5 млрд - щоб дефіцит бюджету-2011 склав 3,5% від ВВП (цього року, за прогнозами Кабміну, буде 5,5%). Якщо ухвалювати бюджет на старій податковій базі, то забезпечити такий дефіцит не вдасться.

"Ми домовлялися з кредитором (МВФ) на певні умови. Ми ж не "бананова республіка", ми повинні дотримуватися умов кредиту. І ми не встигнемо ухвалити бюджет на старій базі до нового року, адже його проект писався вже під новий кодекс", - каже Горіна.

При старих податках під погрозою можуть бути соцвиплати, а цього допустити не можна.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!