"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ПриватБанк не визнає нове керівництво Південного ГЗК

Середа, 1 грудня 2010, 10:26

ПриватБанк Ігоря Коломойського заблокував рахунки Південного ГЗК, який належить представникам російського бізнесу - Роману Абрамовичу і Вадиму Новінському.

Фінустанова відмовляється визнавати право нового керівництва ПГЗК, підконтрольного російським партнерам, пише газета "Дело".

Сьогодні розгляди між підприємствами проходять в судах.

За інформацією видання, Господарський суд Дніпропетровської області зобов'язав банк визнати новий список осіб, які мають право здійснювати транзакції від імені комбінату.

Реклама:

Однак банкіри це рішення успішно опротестували, і подальше протистояння сторін має тепер перейти до Вищого господарського суду.

Судові розгляди між сторонами почалися після того, як Приватбанк відмовився перекладати 7,3 млн. доларів, що належать Південному ГЗК, на рахунки в Донгорбанку, підконтрольному "СКМ" Рината Ахметова.

Причини своїх дій у фінустанові прокоментувати відмовилися.

"Банк зобов'язаний забезпечити збереження банківської таємниці", - пояснили "Делу" в ПриватБанку. Представники ПГЗК також залишили без коментарів конфлікт з ПриватБанком.

Проте, як випливає з матеріалів судових розглядів, які є у видання, дніпропетровські банкіри мотивували своє рішення тим, що особи, які підписали платіжне доручення для транзакції, не мали на це повноважень.

Юристи ПриватБанку також відмовляються визнавати правомірною підпис голови правління ПГЗК під документом, що дає право розпоряджатися коштами комбінату на рахунках банку.

Представники банку заявляють, що печатка під документом, який свідчить про заміну осіб, які мають право розпоряджатися рахунками комбінату, не відповідає стандарту друку, схваленому статутними документами підприємства.

При цьому, зазначає видання, стандарт друку був прийнятий 30 квітня 2010 року - напередодні того, як на ГЗК помінялося керівництво підприємства: людей, лояльних групі "Приват", змінили керівники, підконтрольні основним акціонерам ГЗК - "Смарт Груп" Вадима Новінського і "Євраз Груп "Романа Абрамовича.

"Приватівці" ж вважають, що нові призначення на комбінаті були зроблені із порушенням статуту підприємства і, відповідно, нове керівництво повноважень розпоряджатися коштами комбінату не має.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!