"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович хоче бюджет-2011 на основі нового Податкового кодексу

Середа, 1 грудня 2010, 09:55

Президент Віктор Янукович сподівається, що державний бюджет на 2011 рік буде опрацьований і ухвалений уже на основі нового податкового законодавства.

Про це він заявив під час робочої зустрічі із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Міровим, яка відбулася в Астані у кулуарах самміту ОБСЄ, повідомляє агентство "УНІАН".

Янукович підкреслив, що на нинішньому етапі економічна ситуація в Україні стабілізується.

"Мною ініційована програма реформ на 2010-2014 роки. Затверджено план-графік її реалізації. І поки що ми ідемо за графіком", - поінформував український президент.

Реклама:

При цьому він акцентував увагу на пріоритетних напрямках здійснення реформ в Україні, зокрема удосконалення регуляторної політики та податковій і бюджетній реформах.

Крім того, Янукович зазначив, що Податковий кодекс зараз перебуває на розгляді у Верховній раді.

"Але сподіваюся - він буде закладений в основу бюджету на 2011 рік, тобто на нових законодавчих засадах буде забезпечена реалізація реформ у бюджетній сфері", - підкреслив Янукович.

Як повідомлялося, 30 листопада Янукович заявив, що вирішив ветувати Податковий кодекс.

Таке рішення, за його словами, було ухвалене після наради з питання Податкового кодексу, у якій брали участь прем`єр-міністр Микола Азаров і члени уряду.

Голова ВР Володимир Литвин не виключає, що у четвер, 2 грудня, парламент розглядатиме зауваження президента до Податкового кодексу.

У свою чергу, підприємці, які протестують на Майдані, висувають вимогу, що Податковий кодекс має бути повністю заветований президентом і припинити своє існування.

Новий Податковий кодекс, на їхнє переконання, повинен бути розроблений за правилами регуляторної політики і вступити в дію з 1 січня 2012 року, у його розробці мають брати участь експерти від підприємців та громадськості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!