Северодонецький "Азот" продали дешевше від номіналу

Середа, 1 грудня 2010, 09:44

Фонд держмайна 17 листопада уклав з дочірньою структурою IBE Trade Corp.- компанією Worldwide Chemical Llc - договір купівлі-продажу 40% акцій ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот".

Ціна угоди склала 276,5 млн. гривень (близько 35 млн. доларів), пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело, знайоме з деталями угоди.

За словами співрозмовник авидання, Worldwide Chemical, як власник 60% "Азоту", скористався правом першочергового викупу акцій.

Ціна продажу виявилася на 34,4% нижчою за номінальну вартість держпакету, яка станом на 14 липня 2010 року, коли ФДМ вніс його до списку об'єктів, що підлягають продажу в 2010 році, становила 422,68 млн. гривень, зазначає видання.

Реклама:

ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" - четвертий за обсягами виробник азотних міндобрив в Україні.

Товариство було створене в 2004 році ФДМ і Worldwide Chemical. Фонд вніс в ЗАТ основні активи сєверодонецького держпідприємства з виробництва азотних міндобрив в обмін на 40% акцій, а інвестор зобов'язався внести 120 млн. доларів за 60% акцій.

За даними учасників ринку, співвласниками IBE Trade Corp. є підприємець Алекс Ровт, депутат ВР від Партії регіонів Олексій Кунченко і бізнесмен Микола Ольшанський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: