"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукаш: президент ветував Податковий кодекс у цілому

Середа, 1 грудня 2010, 09:21

Президент Віктор Янукович ветував увесь Податковий кодекс, а не окремі його частини.

Про це заявила перший заступник глави Адміністрації президента Олена Лукаш в інтерв'ю ВВС.

"Ветується весь Податковий кодекс, і ветується другий закон, який прийнятий у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу і який також регулює права підприємців у цій державі і можливості держави щодо збору податків. Тому ветуються обидва закони", - пояснила чиновниця.

За її словами, вето буде обґрунтованим і внесеним разом із законодавчими пропозиціями, які, на думку президента, сприятимуть удосконаленню як першого, так і другого закону.

Реклама:

За словами Лукаш, президент внесе до Верховної ради не тільки свої заперечення, а і норми права, які він "пропонує ухвалити для того, щоб кодекс набув чинності".

"На створення такого документа Віктор Янукович дав дві доби для робочої групи, до якої входять представники адміністрації президента, Кабінету міністрів, малого та середнього бізнесу і робота якої завершиться у четвер. Саме у четвер Верховна Рада отримає повний текст законодавчих пропозицій президента, які будуть долучені до вето", - зазначила вона.

"Вето президента буде складатися з двох частин (умовно). Це економічна частина і правова, юридична частина. Ми зможемо побачити текст у четвер, але парламент буде розглядати як економічні вимоги президента, так і правові, тобто як умови для існування бізнесу і наповнення, з іншого боку, бюджету в цій державі, так і дотримання прав і свобод людини ", - розповіла Лукаш.

Як повідомлялося, 30 листопада Янукович застосував вето до Податкового кодексу.

Пізніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що глава держави не ветував Податковий кодекс у цілому, а лише направив до парламенту зауваження до окремих його положень, тому депутатам не потрібно збирати 300 голосів для подолання вето - достатньо 226 голосами підтримати пропозиції президента.

У свою чергу, підприємці, які протестують на Майдані, висувають вимогу, що Податковий кодекс має бути повністю заветований президентом і припинити своє існування.

Новий Податковий кодекс, на їхнє переконання, повинен бути розроблений за правилами регуляторної політики і вступити в дію з 1 січня 2012 року, у його розробці мають брати участь експерти від підприємців та громадськості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!