"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд дав 80 мільйонів на лізинг корів

Вівторок, 9 листопада 2010, 14:00

Кабмін виділив зі стабфонду 80 млн. гривень на закупівлю з метою надання сільськогосподарським виробникам у фінансовий лізинг племінної худоби, вітчизняної агропромислової техніки та обладнання.

Про це йдеться в постанові Кабміну №1013 від 1 листопада, передає "Обком" з посилання на "Українські новини".

Згідно з постановою, уряд виділив МінАП за рахунок коштів стабфонду на поворотній основі 80 млн. гривень для закупівлі племінних нетелів і корів, вітчизняної техніки і обладнання для агропромислового комплексу з наступною їх реалізацією аграріям на умовах фінансового лізингу.

Джерелом покриття цих витрат уряд встановив надходження від цільового розміщення державних цінних паперів.

Реклама:

Крім того, даним документом Кабмін вніс зміни до порядку використання у 2010 році коштів стабфонду на здешевлення кредитів, фінансування інвестиційних проектів, державних програм в АПК.

Так, на 80 млн. гривень до 1 483,07 млн. гривень скорочена стаття витрат цих коштів на безповоротній основі.

Зокрема, на 70 млн. гривень до 30 млн. гривень скорочені витрати на часткову компенсацію вартості складної сільгосптехніки вітчизняного виробництва; на 2 млн. гривень до 10,423 млн. гривень - на кредиторську заборгованість 2009 року за поданням держпідтримки обслуговуючих кооперативів.

На 8,4 млн. гривень до 63,501 млн. гривень - на кредиторську заборгованість 2009 року по виплаті тваринницької дотації.

Також зміни внесено до розпорядження Кабміну №1833 від 15 вересня, яким виділялися кошти стабфонду на здешевлення кредитів, фінансування інвестиційних проектів державних програм в АПК.

Зокрема, на 70 млн. гривень до 875,299 млн. гривень скорочені витрати (на безповоротній основі) на часткову компенсацію вартості складної вітчизняної сільгосптехніки; на 1,6 млн. гривень до 10,463 млн. гривень - кошти на надання держпідтримки обслуговуючим кооперативам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!