"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Профспілки хочуть підвищити пенсійний вік через 3-5 років

Вівторок, 9 листопада 2010, 13:00

Профспілки Україні пропонують Міжнародному валютному фонду (МВФ) розглянути варіант відстрочки підвищення пенсійного віку для українських жінок з 55 до 60 років на 3-5 років.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова Федерації профспілок України, народний депутат Партії регіонів Василь Хара.

"Ми розуміємо, що рано чи пізно це потрібно буде робити, але сьогодні не час. Ми пропонуємо підвищити пенсійний вік для жінок протягом десяти років, але почати не зараз, а через 3-5 років", - сказав Хара , коментуючи у вівторок результати зустрічі представників профспілок з місією МВФ.

За його словами, в ході зустрічі представники профспілок запропонували МВФ інші джерела для поповнення ресурсів Пенсійного фонду , а зокрема відновлення робочих місць, виведення економіки "з тіні", виплати до Пенсійного фонду від усіх суб'єктів підприємницької діяльності.

Реклама:

"Вони прийняли наші пропозиції, особливих заперечень не було. Вони доповідатимуть про наші пропозиції раді директорів і вже він прийме рішення. Я думаю, що вони погодяться з нашими пропозиціями", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!