"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укравтодор" хоче заборонити рекламу уздовж доріг

Вівторок, 9 листопада 2010, 12:27

"Укравтодор" розробив законопроект "одо заборони розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування", який виноситься на публічне громадське обговорення.

Як повідомили у Мінтрансзв'язку, на думку шляховиків, значна кількість рекламоносіїв, розміщених в безпосередній близькості від дороги, погіршує видимість дорожніх знаків, негативно впливає на сприйняття водіями дорожньої обстановки та відволікає від керування транспортними засобами.

Як наголошується, законопроект розроблений з метою адаптації законодавства України до законодавства ЄС, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

На сьогоднішній день діє "Європейська угода про міжнародні автомагістралі від 15 листопада 1975 року", відповідно до вимог якого, забороняється розміщення рекламних щитів з обох сторін автомобільних доріг міжнародного значення.

Реклама:

В "Укравтодорі" заявляють, що оскільки вищенаведена Європейська угода є обов'язковим для України, то необхідно прийняти відповідну нормативно-правову базу для заборони розміщення рекламоносіїв на міжнародних автомобільних дорогах.

"Таким чином, прийняття законопроекту сприятиме забезпеченню безпечних, економічних та комфортних умов дорожнього руху і гармонізації національного і європейського законодавства", - вважають розробники законопроекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: