"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Спір "Укртелекому" і "Голден Телекому" вичерпано

Вівторок, 9 листопада 2010, 11:59

Довготривалий спір "Укртелекому" з "Голден Телекомом" щодо умов взаємоз‘єднання завершилася укладенням договору.

Згідно з умовами договору встановлений перелік послуг, які сторони надають один одному, визначені умови взаєморозрахунків, встановлені конкретні терміни виконання зобов`язань минулих періодів, застосований компромісний варіант ставок взаєморозрахунків, які відповідають діючим рішенням НКРЗ.

Зокрема, для власних абонентів "Голден Телекому" передбачений транзит трафіку на мережі інших операторів через мережу "Укртелекому", повідомляє УНІАН.

Укладення договору також дає можливість сторонам створити взаємоз‘єднання у нових точках на користь обох компаній і споживачів.

Реклама:

При цьому в "Укртелекомі" висловили сподівання, що "Голден Телеком" "вчасно і в повному обсязі виконає свої зобов`язання за договором, і не змушуватиме нас знову застосовувати оперативні санкції, зокрема у вигляді обмежень в обслуговуванні".

Разом з тим, як зазначили у компанії, у разі потреби, «ми готові негайно застосовувати всі передбачені чинним законодавством дії для захисту інтересів "Укртелекому".

При цьому в компанії повідомили, що весь час до укладення договору "Укртелеком" діяв "виключно у рамках чинного законодавства", обмежуючи доступ "Голден Телекому" на свою мережу.

За даними "Голден Телекому", в рамках домовленостей "Укртелеком" відновлює транзит міжнародного трафіку "Голден Телекому" в повному обсязі, маршрутизацію трафіку абонентів "Голден Телекому" на місцевих мережах у 21 місті України, а також транзит трафіку на міжміських мережах.

Одночасно ВАТ "Укртелеком" підписало договір на взаємоз‘єднання з мережею "Голден Телекомом" на 2010 рік, яким передбачені взаєморозрахунки на прийнятних для обох компаній умовах.

ТОВ "Голден Телеком" і ЗАТ "Українські радіосистеми" входять до міжнародної групи VimpelCom Ltd. Компанії надають послуги мобільного і фіксованого зв`язку, передачі даних, доступу до Інтернету з використанням різних технологій, зокрема оптично-волоконних.

"Укртелеком" - монополіст на ринку зв`язку, число абонентів місцевого телефонного зв`язку становить 10,2 млн. осіб. Компанія також надає послуги доступу до Інтернету, мобільного зв`язку (під ТМ Utel).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: