СБУ завела справи на екс-керівників "Київреклами"

Вівторок, 9 листопада 2010, 10:59

Управління СБУ в Києві відкрило кримінальну справу за фактом розтрати екс-керівниками КП "Київреклама" коштів підприємства в особливо великих розмірах. 

Печерський районний суд ухвалив рішення провести обшук в будинку і квартирі одного з екс-співробітників КП "Київ реклама", яке займається питаннями розміщення зовнішньої реклами в столиці.

СБУ аргументує необхідність його проведення тим, що за місцем проживання підозрюваного можуть знаходитися предмети і цінності, здобуті злочинним шляхом, пише газета "Дєло".

А також документи, які можуть стати доказами у справі про розтрату коштів КП "Київреклама" екс-керівниками підприємства, відкрито 25 жовтня 2010 року.

Реклама:

У цьому році керівництво "Київ реклами" змінювалося двічі.

На початку року підприємство очолював Олексій Курман, в березні його змінила Олена Бакаєва, а у вересні підприємство очолив Сергій Горовий.

Кримінально справу може бути пов'язано зі справами, відкритими проти екс-голови столичної міськадміністрації Дениса Басса.

Одним з питань, які він курирував, була саме зовнішня реклама.

Як повідомили в КП "Київ реклама", в рамках кримінальної справи розслідується діяльність керівників комунального підприємства з 2008 року по першу половину 2010 року.

"За даними КРУ, за цей час міський бюджет недоотримав від КП "Київ реклама" 46 млн. гривень. Коли я став керівником у вересні цього року, з'ясувалося, що на підприємстві значилося близько 100 фіктивних співробітників".

"Куди йшла їхня зарплата належить з'ясувати правоохоронним органам. Після того, як ми прийняли підприємство, воно вже перерахувало до міськбюджету близько 15 млн. гривень", - повідомив директор КП "Київ реклама" Сергій Горовий.

У жовтні цього року прокуратура Києва вимагала від комунального підприємства "Київреклама" перерахувати в спеціальний фонд бюджету 27 млн. гривень - частина коштів від плати за право тимчасового користування місцями для розміщення зовнішньої реклами в сумі 27 млн. гривень.

Як з'ясували в прокуратурі, КП, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України та розпорядження КМДА, в останні роки не в повному обсязі платила кошти до бюджету за надання послуг.

Так, за даними Головного управління фінансового контролю та аудиту КМДА в 2010 році підприємство сплатило лише 3,3% від суми заборгованості обов'язкових перерахувань.

На виконання припису прокуратури КП перерахувало до спецфонду бюджету Києва 3,3 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: