СБУ вилучила документи пансіонату російського мільярдера

Понеділок, 8 листопада 2010, 17:57

Співробітники Служби безпеки України провели виїмку документів у ВАТ "Пансіонат "Море" в Алушті, підконтрольному російському бізнесменові Олександру Лебедєву, в рамках розслідування кримінальної справи про незаконне рішення мерії.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу СБУ.

У прес-центрі підкреслили, що виїмка документів проводилася у четвер за дорученням слідчого в рамках розслідування справи за статтею 211 Кримінального кодексу (прийняття нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету всупереч встановленому законом порядку).

Як уточнили в прес-центрі, кримінальна справа була порушена за фактом незаконного прийняття рішення Алуштинського міськвиконкому про зменшення доходної частини бюджету міста на суму близько 5 млн. гривень.

Реклама:

"СБУ не має претензій до самого санаторію. Йдеться про зловживання в мерії", - підкреслили в прес-центрі.

У СБУ додали, що проводили слідчі дії тільки у пансіонаті "Море" на відміну від податкової міліції, яка здійснювала їх і на інших об'єктах.

Раніше британські ЗМІ (зокрема, Guardian і Financial Times) повідомили, що у Лебедєва (відомого в Англії як власника газет Independent і Evening Standard) виникли проблеми з бізнесом в Україні: на рекреаційних об'єктах, які що належать російському бізнесменові, 4-5 листопада були проведені обшуки.

При цьому російський бізнесмен у цей момент перебував у пансіонаті "Море".

Прес-секретар Лебедєва Артем Артемов зазначив, що російський бізнесмен вважає такі слідчі дії СБУ і податкової служби формою політичного тиску з боку нової української влади.

Пансіонат "Море" свого часу був одним з найдорожчих у Криму. На території пансіонату - 5 відкритих басейнів, розважальний центр з боулінгом і більярдною, два ресторани місткістю до 500 чол., 7 барів, відкритих концертних майданчиків та інші принади життя для VIP-клієнтів.

Лебедєв купив в кінці 90-х років 8 гектарів в Алушті в за 1 млн. доларів.

У Лебедєва в Криму є ще і санаторій "Слава", який "через пару років буде перетворений на тризірковий комплекс".

Олександр Лебедєв за версією журналу "Форбс" в 2010 році зайняв 34-у сходинку в списку 100 найбагатших бізнесменів Росії зі статком 2 млрд. доларів.

Його "Національна резервна корпорація" володіє майже 20% акцій авіакомпанії "Аерофлот", 26% акцій лізингової компанії "Ільюшин Фінанс Ко" і пакетом акцій "Газпрому".

Олександр Лебедєв є також акціонером і видавцем "Нової газети", власником британських газет The Independent, The Independent on Sunday, I і London Evening Standard.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!