"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ наказав м'ясу подешевшати

Понеділок, 8 листопада 2010, 12:12

АМКУ висунув вимоги 10 найбільшим виробникам та постачальникам охолодженого м'яса птиці привести оптово-відпускні ціни на продукцію до економічно обґрунтованого рівня та не допускати їх безпідставного підвищення.

Про результати розгляду зобов'язань підприємства мають повідомити Комітет у десятиденний термін.

Відповідних заходів повинні вжити: ВАТ "Миронівський хлібопродукт", ТОВ "Комплекс Агро марс", ЗАТ "Птахокомбінат "Дніпровський", ТОВ "Рубі Роз Агрікол КО, ЛТД" і ТОВ "Курганський бройлер".

Також до цього списку увійшли: ВАТ "Володимиро-Волинська птахофабрика", ТОВ СФ "Агроукрптаха", ЗАТ "Ландгут Бройлер", ТОВ "Виробничо-комерційна фірма "Варто" і ТОВ "Птахокомплекс "Губин".

Реклама:

Комітет також зобов'язав підприємства сприяти укладенню прямих контрактів з роздрібною мережею задля уникнення необґрунтованого зростання цін за рахунок ланки посередників.

Так, за результатами моніторингу оптово-відпускних цін найбільших виробників охолодженого м'яса птиці зафіксовано, що з серпня по вересень мінімальні такі ціни зросли від 4,08 % до 13,11 %, максимальні - від 4,19 % до 10,97 %.

За наявною в Комітеті інформацією, більшість виробників цієї продукції входять до складу вертикально-інтегрованих груп, а отже, повинні забезпечувати утримання мінімальних витрат на виробництво комбікормів для вигодовування птиці.

Як відомо, ця стаття витрат є найбільшою у виробництві охолодженого м'яса птиці та досягає 85 %.

На підставі аналізу цінової ситуації на ринку кукурудзи та комбікормів Комітет встановив, що об'єктивні причини для росту цін на м'ясо птиці на сьогодні відсутні.

Як повідомлялося, АМКУ зобов'язав 11 найбільших гравців ринку молочної продукції забезпечити в листопаді 2010 року поетапне зниження оптово-відпускних цін на молоко, сметану, вершкове масло і твердий сир.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!