"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров пропонує Австрії заощадити на "Південному потоці" і вкласти в ГТС

Понеділок, 8 листопада 2010, 11:44

Прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував федеральному канцлеру Австрії Вернеру Файману вивчити можливість інвестування в модернізацію української ГТС як альтернативу будівництва "Південного потоку".

"Ми, безумовно, просили б австрійську сторону - я знаю про ваші переговори з російською стороною - про реалізацію проекту "Південний потік", - щоб ви, разом з тим, конструктивно поставитися до нашої ідеї - модернізації української ГТС в якості альтернативи", - сказав глава українського уряду, виступаючи на Віденському економічному форумі в понеділок у Відні (Австрія).

При цьому український прем'єр підкреслив, що модернізація південної мережі українських газопроводів для забезпечення постачань газу до Європи "у 20 разів менше" за вартістю, ніж реалізація проекту "Південний потік", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що Україна виступає проти "Південного потоку", оскільки цей газопровід разом з аналогічним проектом "Північний потік" "в два рази зменшить завантаження нашої ГТС".

Реклама:

При цьому Азаров нагадав, що Україна запропонувала Росії та Євросоюзу вивчити можливості тристоронньої співпраці для модернізації української газотранспортної системи і висловив надію, що "консенсус з цього приводу відбудеться найближчим часом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!