Присяжнюк хоче приватизації спиртової галузі

Субота, 6 листопада 2010, 12:26

Спиртову галузь врятує тільки приватизація.

Таку думку в коментарі "Дзеркалу тижня" висловив міністр аграрної промисловості Микола Присяжнюк.

"Упевнений, що майбутнє спиртової промисловості тільки у роздержавленні. Як би цинічно це не звучало, єдиний спосіб врятувати спиртову галузь - це приватизація. Виробництво має бути зосереджено в руках бізнесу", - сказав він.

Міністр зазначив, що "держава має отримувати податки і виконувати контрольні функції в тісній взаємодії з асоціаціями виробників".

Реклама:

"Тому постанова Кабміну про реорганізацію "Укрспирту" - це перший крок до роздержавлення галузі", - підкреслив він.

За словами міністра, найближчими завданнями повинні стати підготовка законопроекту про умови приватизації підприємств спиртової галузі та законопроекту про регулювання продажу алкогольної продукції.

"Необхідно забезпечити квоти на постачання нашого спирту на ринки Євросоюзу. Слід провести аналіз та інвентаризацію реального стану спиртових заводів і визначити дві категорії. Перша - підприємства, які слід перепрофілювати для виробництва біопалива, і друга - підприємства, призначені для приватизації виробниками лікеро-горілчаної продукції", - продовжив Присяжнюк.

"Я розпорядився, щоб всі плани з реформування галузі в обов'язковому порядку узгоджувалися з галузевими асоціаціями. Ми повинні погоджувати дії держави і бізнесу в питаннях визначення стратегії приватизації спиртової промисловості", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!