"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд боїться продавати рекапіталізовані банки - Уманський

П'ятниця, 5 листопада 2010, 20:11

Чиновники не зважаться ініціювати приватизацію рекапіталізованих фінустанов, тому що державі доведеться зафіксувати збитки на цих операціях.

Таку заяву зробив екс-міністр фінансів Ігор Уманський, пише видання "Дзеркало тижня".

"Я не думаю, що хтось зважиться на продаж цих банків. І я б не зважився, будучи зараз в уряді або відповідаючи за цей сегмент. З однієї простої причини - сьогодні продати ці банки за ті ж гроші, які туди були вкладені, неможливо. Жоден чиновник не підпишеться під таким рішенням, тому що прекрасно розуміє, що завтра він буде давати свідчення в прокуратурі", - зазначив Уманський.

На думку фінансиста, рекапіталізовані банки не можуть стати локомотивом відновлення кредитування: цю місію на себе мають взяти стабільні учасники ринку.

Реклама:

"Ідея створення поштового банку вже залишилася в минулому. Напевно, повертатися до неї неправильно", - припустив експерт.

"Ті банки, в які держава увійшла, мають бути реструктуризовані, мають бути виведені на рівень прибутковості. Сьогодні потрібно чітко визначатися, коли і в який спосіб уряд буде з них виходити. Як бізнес, як активи ці банки державі не потрібні", - резюмував Уманський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!