"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінрегіонбуд скоротить собівартість житла на 50%?

П'ятниця, 5 листопада 2010, 18:38

Мінрегіонбуд планує вжити заходів, які покликані удвічі скоротити собівартість будівництва доступного житла.

Про це заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" керівник відомства Володимир Яцуба.

"Завдання держави - вести таку політику, щоб доступне житло постійно звільнялося від зайвих витрат. І ми ведемо таку політику. Міністерство внесло пропозицію підготувати безкоштовні майданчики для будівництва такого житла. Їх, майданчиків, вже 2,5 тис. га по Україні. Десь 20% із собівартості точно піде", - впевнений міністр.

Ще одним шляхом значного скорочення собівартості доступного житла міністр вважає здешевлення підключення житлових об'єктів до інфраструктурних мереж.

Реклама:

"Вирішуємо також і питання інфраструктури. По суті, вже готовий будинок один бізнес передає іншому бізнесу. Адже газ, вода, електроенергія давно в руках у приватника. Приватник же займається свавіллям. В умовах відсутності чітко прописаної процедури передачі будинків в експлуатацію", - сказав він.

"Зараз ми виписуємо постанову Кабміну з жорсткими і однаковими умовами для всіх. Що дозволить зняти з інвестора ще 30% абсолютно надуманих витрат", - продовжив Яцуба.

"Разом із безкоштовними майданчиками та скасуванням ПДВ для будівництва цього виду житла йде 50%", - підкреслив він.

При цьому міністр заявив, що має намір рішуче відстоювати здешевлення підключення доступного житла до інфраструктурних мереж.

"Я не відступлюсь. Хоч і розумію, що уього разу наступаю на інтереси енергетиків, газовиків та ще багато кого", - заявив Яцуба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: