Україна готує черговий сюрприз Таїланду

П'ятниця, 5 листопада 2010, 17:27

України готує на кінець року поставку чергової партії бронетехніки в Таїланд.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в держкомпанії "Укрспецекспорт".

"Постачання чергової партії бронетранспортерів БТР-3Е1 на грудень", - повідомив представник держкомпанії, уточнивши, що перша партія української бронетехніки була поставлена в Таїланд у вересні.

Як зазначив співрозмовник, в рамках реалізації контракту на держпідприємстві "Київський ремонтно-механічний завод" також розпочато підготовку тайських спеціалістів з експлуатації українських бойових машин.

Реклама:

Як повідомлялося, контракт між Україною і Таїландом на поставку тайській королівській армії і флоту бронетранспортерів БТР-3Е1, машин підтримки на їх шасі, а також засобів обслуговування і ремонту, тренажерів і боєприпасів був укладений у 2007 році.

У рамках контракту українська сторона також забезпечить надання послуг з підготовки тайських фахівців з експлуатації, обслуговування та ремонту бронетранспортерів сімейства БТР-3Е1.

За інформацією тайських ЗМІ, обсяг контракту оцінюється в 130 млн. доларів. У цілому в рамках контракту тайським військовим протягом 2010-2011 років буде поставлено 112 одиниць нової української бронетехніки.

Разом з тим, за словами генерального директора департаменту озброєнь армії Таїланду генерал-лейтенанта Екачаі Вачарапратіпа, "армія Таїланду планує закупити в України додатково 121 БТР-3Е1 на загальну суму порядку 170 млн. доларів".

БТР-3Е1 - перспективна, вдосконалена версія БТР-3Е. Машина оснащена бойовим модулем "Штурм" з 30-мм гарматою, кулеметом, гранатометом і протиракетою "Барс", двигуном німецької Deutz, а також автоматичною коробкою передач американської Allison.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!