"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тримачі бондів Надра Банку схвалили перенесення термінів рекапіталізації

П'ятниця, 5 листопада 2010, 14:03

Власники єврооблігацій-2017 Надра Банку на суму 74,574 млн. доларів погодилися відкласти терміни рекапіталізації банку до кінця 2010 року і досягнення обов'язкових нормативів - до 31 березня 2011 року.

Така пропозицію Надра Банку була повністю схвалена на позачергових зборах власників єврооблігації 26 жовтня, інформує агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на біржове повідомлення UBS AG.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів не прийняв рішення про рекапіталізацію до 30 вересня, що було однією з умов реструктуризації його 5-річних єврооблігацій на 175 млн. доларів, термін погашення яких настав у 2010 році.

У результаті банк був змушений просити кредиторів переглянути умови настання дефолту і переносити терміни рекапіталізації.

Реклама:

Власники паперів, які до 20 жовтня проголосують за зміни, отримають винагороду в розмірі 0,2% номінальної вартості облігацій.

Банк також запропонував власникам перенести терміни приведення фінансових показників у відповідність із нормативами Національного банку України з 31 грудня 2010 року на 31 березня 2011 року.

Як повідомлялося, експертно-аналітична рада із питань участі держави в капіталізації банків у травні 2010 року рекомендувала провести рекапіталізацію Надра Банку за рахунок внесення з боку уряду і приватного інвестора по 5 млрд. гривень із кожної сторони за умови реструктуризації зовнішньої заборгованості кредитно-фінансової установи.

Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF український бізнесмен Дмитро Фірташ у травні заявив, що готовий вкласти в Надра Банк 5 млрд. гривень на паритетних засадах із державою.

Чергове засідання експертно-аналітичної ради очікується найближчим часом, оскільки вирішення долі цього банку є однією з умов продовження співпраці України з МВФ.

Надра Банк зміг реструктуризувати борги перед зовнішніми кредиторами, а в державному секторі банку залишилося домовитися про реструктуризацію зобов'язань перед Державною іпотечною установою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!