АМКУ зобов'язав 11 найбільших молочників знизити ціни

П'ятниця, 5 листопада 2010, 11:25

Антимонопольний комітет зобов'язав 11 найбільших гравців ринку молочної продукції забезпечити в листопаді 2010 року поетапне зниження оптово-відпускних цін на молоко, сметану, вершкове масло і твердий сир.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу АМКУ.

Про результати розгляду вимог підприємства повинні повідомити в 10-денний термін.

Знизити вартість продукції комітет зажадав від компанії "Мілкіленд-Україна", ТОВ "Управляюча компанія "Терра Фуд", ВАТ "Молочний Альянс", ТОВ "Юнімілк", ТОВ "Данон", ВАТ "Вімм-Білль-Данн Україна", корпорації "Клуб Сиру", ЗАТ "Галичина", ВАТ "Шосткінський міськмолкомбінат", ТОВ "ВО "Моліс" і ЗАТ "Лакталіс-Миколаїв".

Реклама:

"Комітет пред'являє жорсткі вимоги до великих виробників молочної продукції і очікує беззастережного та оперативного їх виконання. Наступним нашим кроком буде надання рекомендацій роздрібним мережам за зменшення кінцевих цін на ті продукти, на які будуть знижені оптово-відпускні ціни", - зазначив в.о. голови АМКУ Юрій Кравченко.

У повідомленні наголошується, що ці підприємства також повинні сприяти укладанню прямих контрактів щодо реалізації молочної продукції з торговельними мережами, утримуватися від економічно необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі молочні продукти.

Як відзначили в АМКУ, протягом вересня 2010 року вартість молочної продукції зросла в переважній більшості регіонів Україні, на що, як пояснили молокопереробні підприємства, вплинуло підвищення закупівельних цін на сировину.

При цьому у жовтні відбулося поступове зниження закупівельних цін на незбиране молоко.

Однак темпи зниження оптово-відпускних і роздрібних цін на молочні продукти, за даними комітету, значно відрізняються.

Причому в окремих регіонах зниження цін на молочні продукти не спостерігається взагалі.

"Ми дійшли висновку, що для врегулювання цінової ситуації на ринках молочних продуктів необхідно досягти зваженого балансу між закупівельною і роздрібною ціною. На сьогодні такий баланс порушений, що призводить до встановлення завищених цін на молочні продукти", - ідеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!