Дніпропетровські чиновники не можуть відмовитися від Lexus

П'ятниця, 5 листопада 2010, 09:47

Державне підприємство "Дніпропетровський регіональний державний науково-технічний центр стандартизації, метрології й сертифікації" було вимушене узяти автомобіль Lexus RX 450HL в оренду, але не купувало його.

Про це заявив генеральний директор підприємства Олександр Турчин, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, довгострокову оренду автомобіля Lexus із можливістю викупу включило в річний план розвитку попереднє керівництво.

"Ще до початку моєї роботи на посаді генерального директора підприємства "Дніпростандартметрологія" уклала договір лізингу автомобіля Lexus у ТОВ "Євро Лізинг", - сказав він.

Реклама:

За словами Турчина, 30 вересня і 15 жовтня "Дніпростандартметрологія" поінформувала "Євро Лізинг" про те, що у зв'язку з постановою уряду №887 не може виконати умови договору про фінансовий лізинг, попросило розірвати договір і повернути гроші центру.

Турчин повідомив, що "Євро Лізинг" пригрозив у разі відмови штрафними санкціями, після чого був підписаний договір оренди.

"Відповідно до договору тендера, компанія ТОВ "Євро Лізинг" надає фінансовий лізинг автомобіля Lexus RX 450HL, який обладнано електродвигуном, що дає змогу використовувати автомобіль для перевезення еталонної вимірювальної техніки й роботи в різноманітних агресивних і вибухонебезпечних приміщеннях", - сказав він.

Турчин повідомив, що автомобіль був отриманий кілька днів тому і він ще не використовувався для перевезення обладнання.

Як повідомлялося, 3 листопада прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Державному казначейству перевірити інформацію про купівлю автомобіля Lexus Дніпропетровським регіональним центром стандартизації й метрології.

Держказначейство у свою чергу заявило, що через нього не проводилися розрахунки за придбаний автомобіль.

У липні 2010 року Кабмін вирішив блокувати фінансування міністерств і відомств у разі спроб збільшити витрати на утримання їхніх апаратів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!