Депутати взялися за кримські землі

Четвер, 4 листопада 2010, 18:40

Верховна рада прийняла за основу проект закону, відповідно яким органи влади Криму пропонується зробити суб'єктами землеустрою на території АР.

За відповідний проект змін до низки законодавчих актів щодо вдосконалення управління землями на території АР Крим №7035 проголосували 232 народних депутата, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Представляючи документ, заступник голови державного комітету з земельних ресурсів Володимир Кулініч пояснив, що в Криму існує ряд адміністративних одиниць, в яких відсутні державні адміністрації.

Це Велика Ялта, Алушта, Судак, Керч, Феодосія, Євпаторія.

Реклама:

"За межами цих населених пунктів відсутня чітко певне правове поле щодо розпорядження землею. Протягом багатьох років ці повноваження в окремих випадках виконує Рада Міністрів Криму в окремих - місцеві ради, що призводить до різного тлумачення таких рішень", - зазначив він.

Зокрема, таким органам надається право встановлювати і змінювати цільове призначення земель, приймати рішення щодо розпорядження земельними ділянками.

Також, органи погоджуватимуть з райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування питання розпорядження земельними ділянками із земель лісового, оздоровчого, рекреаційного, заповідної та інших природоохоронних фондів у рамках територій Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: