Київ невдовзі розрахується з "Київенерго"

Четвер, 4 листопада 2010, 15:29

КМДА повинна залучити кредит у сумі 500 млн. гривень до кінця тижня для відшкодування різниці тарифів АК "Київенерго", щоб уникнути зниження тиску газу.

Про це заявив заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Мазурчак на сесії Київради в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на сьогоднішній день Київ винен "Київенерго" 500 млн. гривень з різниці в тарифах, через що у цієї компанії виникла заборгованість за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз".

У свою чергу, у ВАТ "Київгаз" почалися проблеми через зниження подачі газу.

Реклама:

За словами Мазурчака, перший заступник голови КМДА Олександр Попов зустрічався з міністром палива та енергетики Юрієм Бойко у зв'язку з ситуацією, що склалася навколо поставок газу "Київенерго".

Він зазначив, що на цій зустрічі була досягнута домовленість про те, що тиск газу буде відновлено.

Разом з тим, Київ повинен до кінця тижня знайти банки, які зможуть видати кредит Києву на суму 500 млн. гривень для взаєморозрахунків з "Київенерго".

Мазурчак нагадав, що з серпня діють нові тарифи на теплоенергію, проте вони знову не покривають собівартість цих послуг.

У зв'язку з цим до кінця року знову виникне заборгованість з різниці в тарифах перед АК "Київенерго" в сумі до 760 млн. гривень.

Разом з тим, Київ відмовляється платити цю суму і має намір передавати всі документи в Мінпаливенерго для покриття цієї різниці з державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!