Профспілки підтримують протест підприємців

Четвер, 4 листопада 2010, 11:51

Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва виступає проти ухвалення в другому читанні Верховною радою проекту Податкового кодексу, поданого Кабінетом міністрів.

Про це ідеться у заяві Федерації профспілок за підписом її голови В'ячеслава Роя, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми підтримуємо вимоги організацій, які об'єднують підприємців малого та середнього бізнесу, щодо змісту проекту Податкового кодексу", - наголошується у заяві.

У Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України вважають, що запропонований урядом проект Податкового кодексу "знищує спрощену систему оподаткування для юридичних осіб, значно обмежує її для фізичних осіб; збільшує податкове навантаження на малий, середній бізнес та породжує надмірний тиск на підприємців з боку податкової адміністрації; загострює проблему тінізації заробітної плати".

Реклама:

"Ми вважаємо, що ухвалення та майбутня практика застосування урядового Податкового кодексу неминуче призведуть до погіршення соціального становища десятків і сотень тисяч найманих працівників підприємств, котрі нині працюють у системі спрощеного оподаткування", - наголошується у заяві.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2010 року Верховна рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів.

Розгляд парламентом проекту Податкового кодексу у другому читанні планується 16 листопада.

4 листопада біля Верховної ради розпочалася безстрокова акція підприємців із протестом проти ухвалення нового Податкового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!