СБУ спіймала хабарників у Пенсійному фонді

Четвер, 4 листопада 2010, 10:19

Співробітники Управління СБУ в Одеській області викрили факти розкрадання державних коштів посадовцями Управління Пенсійного фонду в Одесі внаслідок незаконного нарахування за хабарі підвищених пенсій.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-групу УСБУ.

Згідно із повідомленням, під час перевірки встановлено, що, зокрема, правопорушники підготували недостовірні документи на перерахування пенсій більш ніж для півсотні громадян, причому 25 із них уже отримали безпідставні "підвищені" виплати на суму понад 200 тис. гривень.

За такі послуги зловмисники вимагали й отримували хабарі від 3 до 8 тис. гривень.

Реклама:

Управлінням СБУ в області порушено кримінальну справу за фактом вчинення посадовцями несанкціонованих змін та знищення інформації, яка оброблялася в комп'ютерній мережі та базі даних "Система персоніфікованого обліку відомостей" за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу.

Крім того, за матеріалами СБУ органами прокуратури порушено кримінальну справу стосовно посадовців Управління Пенсійного фонду в Одесі за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: